Instruktioner
1. Gör degen för hand eller i food processor. Hacka samman mjöl och smör till en smulig massa. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop degen. Låt den vila i kylskåp ca 1 timme.
2. Mosa grönmögelosten och rör den slät tillsammans med grädden som tillsätts litet i taget.
3. Vispa samman mjölk, ägg, riven ost och kryddor och blanda med grönmögelostsmeten.
4. Sätt ugen på 200 grader. Kavla ut degen tunt, gärna mellan två lager plastfilm. Kläd folieformarna med degen.
5. Fördela fyllningen i formarna. Grädda dem på mittenfalsen ca 15-20 minuter tills de pöst upp och fått fin färg. Låt pastejerna kallan i formarna så håller de formen bättre.
6. Värm pastejerna i 200 graders ugn i ca 5 minuter före serveringen samtidigt som buljongen görs i ordning.
7. Häll upp den heta buljongen i buljongkoppar, portionsskålar eller i en soppterrin och lägg upp pastejerna på små assietter.