Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Buljongfondue

 
Skriv ut

Buljongen blir extra god om den får mogna i kylen 8 timmar innan serveringen. Ett tips är att hälla buljongen i en riskokare ( som håller buljongen het). Sen är det bara tippa i kött av de sorter du vill ha, och gästerna får fiska upp köttbitarna när de är klara. Man kan även hälla i Glasnudlar efter att de legat i blöt i kallt vatten ca 10 minuter.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Buljong: Koka upp vatten och smula ner buljongtärningarna. Ta bort det torra på citrongräset, krossa roten och skär det i bitar. Skala och finhacka vitlöksklyftan.
  2. Blanda ner citrongräs, vitlök, sambal oelek, kaffirlimeblad och soja i i buljongen. låt stå och dra i kylen 8 timmar
  3. Skär kött i tunna skivor. Strö över salt och peppar.
  4. Servering: Sila och hetta upp buljongen. Häll över den i en fonduegryta eller riskokare

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.