Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Buljongkokt potatis med ratatouillegrönsaker

(1 kommentar)  
  • Serverar: 2 portioner
Skriv ut

Hönsbuljongen sätter extra smak på potatisen. Variera med att byta ut bönorna mot ca 150 g fräst kycklingfärs.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Borsta potatisen om det behövs. Lägg potatisen, inte för tätt, i en liten kastrull. Lägg på rosmarinkvistarna. Häll på het buljong så att det precis täcker. Koka potatisen mjuk under lock ca 15 minuter.
  2. Tryck till potatisen försiktigt med t ex en potatisstöt så att den spricker lite. Koka utan lock tills nästan all vätska kokat in, ca 10 minuter.
  3. Spola bönorna i kallt vatten. Skala och finstrimla löken. Skär tomaterna i bitar. Blanda bönorna, löken, tomaterna, persiljan och balsamvinägern i en skål.
  4. Kärna ur paprikan. Skär paprika, aubergine och zucchini i bitar. Låt oljan bli riktig het i en stekpanna. Fräs grönsakerna under omrörning ca 1 minut. Salta och peppra. Efterstek på medelstark värme under lock ca 5 minuter. Rör om då och då.
  5. Blanda de frästa grönsakerna med bön- och tomatblandningen. Smaka av.
  6. Servera potatisen med ratatouillegrönsakerna.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • begeanka 9 oktober 2008

    Gott!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.