Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 3 portioner
Skriv ut

Inte som alla andra recept jag har hittat. Godare och saftigare och inte så svåra att göra. Alla kan lyckas med detta recept!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ta fram margarinet i god tid så det får stå och bli rumsvarmt! Förbered tre plåtar med bakplåtspapper.
  2. Smula ner jästen i en degbunke (här fick min nya Kenwood Patissier göra jobbet) Strö ½ dl strösocker över den smulade jästen. Ljumma under tiden mjölken till 37 grader. Rör ut jästen med mjölken, tillsätt resten av strösockret, saltet och lite mjöl till att börja med. Tillsätt nu det rumsvarma margarinet. Kör i maskinen (eller med degkrokarna) tills du fått en fin men väldigt lös deg.
  3. Tillsätt honungen under tiden maskinen är igång. Häll på mer mjöl lite i taget tills du fått en smidigt deg men den ska fortfarande vara rätt så lös. Spara ca 1 dl av vetemjölet till utbakning. Ta upp degkroken, strö över lite mjöl och lägg en kökshandduk över. Låt jäsa 30 minuter! Ta upp degen på lätt mjölat bakbord och knåda den smidig, använd så lite mjöl som möjligt!
  4. Dela degen i tre delar! Kavla ut varje deg till en rektangulär platta ca 30*50cm. Bred på margarin ett tunt lager, riv mandelmassa fint över hela degen. Avsluta med att pudra över vaniljsocker. Vik degen dubbelt på mitten så du får storleken 15*50cm. Skär med vass kniv 2 cm breda remosor, börja från kortsidan. Varje remsa skär du sedan som en byxa med ett snitt i mitten men inte ända ut i kanten på den vikta sidan. Vira varje “byxben” till tvinnande snoddar och på ett ganska elegant sätt gör du sedan en vanlig knut av degen! Har du långa byxben lindar du dem många varv runt varandra!
  5. Lägg snurrorna på bakplåtspappersklädd plåt. Täck med kökshandduk och låt jäsa ca 30 min. Pensla försiktigt med uppvisat ägg och strö över flagad mandel! Grädda i 200 grader ca 10-15 min eller tills de fått gyllenbrun färg.

Liknande recept

Kommentarer (4)

  • AstridW 29 juni 2008

    Helt GALET goda bullar!! Kommer bakas ofta, ofta, ofta hemma hos mig!

  • Christina56 9 juli 2008

    Helt underbara!!! Familjen tycker de är godare än köpebullar

  • LaJefa 10 februari 2009

    Kom på att när jag skrev i tråden "vad bakade du för gott senast " att jag hade glömt kommentera ditt recept. Riktigt goda och saftiga. Älskar kanelbullar så jag gjorde hälften med kanelfyllning istället. Vet du om det går bra att baka dem med torrjäst? Spanska färsk jästen verkar lite trög med jäsningen. Tack för receptet...5 stjärnor från mig.

  • Kikki47 12 juni 2009

    Varför kan man inte använda smör? Tycker allt blir godare med det.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.