Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bullar

 
  • Serverar: 40-45 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Supergoda bullar.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält smöret i en kastrull blanda i mjölken och grädden, värm till finger varmt, 37 grader.
  2. Smula sönder jästen i en bunke och häll på mjölk/gräddblandningen. Tillsätt ägget och vispa. Blanda i socker och salt. Ha i mjölet. Knåda för hand i ca 10 minuter eller i maskin tills degen känns smidig och inte längre fastnar på bakbordet.
  3. Låt jäsa under bakduk i ca 50 min
  4. Ta upp degen och dela på 2-3 bitar. Ha på valfri fyllning. Lägg degen i bullformar på en plåt under en bakduk. Låt jäsa igen ca 30 minuter.
  5. Pensla med ägg och ha på pärlsockret.
  6. In i ugnen 250 grader ca 7 minuter eller tills de fått fin färg.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.