Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bullar à la peanut

 
  • Serverar: 40 portioner
Skriv ut

En traditionell vetedeg som fått en amerikansk touche av jordnötssmör och jordnötter. Prova dessa bullar nästa gång du ska baka.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula ner jästen i en bunke. Smält matfettet i en kastrull eller i mikron. Tillsätt mjölken. Värm allt till fingervärme, 37 grader.
  2. Häll lite av degvätskan över jästen. Rör tills den har löst sig. Tillsätt resten av degvätskan, salt, råsocker och nästan allt mjöl. Spara lite mjöl till utbakningen.
  3. Arbeta degen smidig, för hand eller med maskin, tills den släpper bunkens kant. Låt degen jäsa övertäckt ca 30 minuter på en rumsvarm och dragfri plats.
  4. Ta upp degen på ett mjölat bakbord. Arbeta in resten av mjölet. Dela degen i två delar. Kavla ut varje del till en rektangulär platta, ca 20x40 cm.
  5. Gör fyllningen: Rör ihop jordnötssmör, råsocker och grovhackade jordnötter. Bred ut fyllning på degen.
  6. Rulla ihop degplattorna. Skär varje rulle i 20 bitar. Ställ pappersformar på en plåt. Lägg bullarna med snittytan uppåt i formarna. Låt bullarna jäsa under en bakduk ca 20 minuter. Sätt ugnen på 250 grader.
  7. Pensla bullarna med uppvispat ägg. Strö över hackade jordnötter. Grädda bullarna mitt i ugnen ca 10 minuter. Låt dem svalna på galler.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.