Bra till äggallergiker och mjölkallergiker. Veganska.
Instruktioner
- Smula jästen i en bunke. Värm mjölken till 37 grader (fingervarmt) Lös upp jästen i lite av mjölken. Tillsätt yofun och resten av mjölken. Blanda i mjöl, salt, socker och kardemumma.
Klicka i smöret och arbeta ihop till en smidig deg.
Täck med en handuk och låt degen jäsa till dubbel storlek eller ca 30-40 min.
- Kavla degen till en rektangel på mjölat bord och bred på fyllningen. Rulla ihop degen till en rulle och skär i bitar eller vik kakan dubbel och skär remsor. Snurra remsorna lätt och gör knutar. Lägg bullarna på plåtar att vila ca 25-30 minuter under bakduk. Prova om de är klara genom att trycka lätt på bullen med fingret. Går gropen direkt tillbaka har bullen jäst klart.
- Pensla bullarna. Strö över Candy Floss, pärlsocker eller andra dekorationer. Grädda bullarna mitt i ugnen på 225 grader i 6-8 minuter.
Publicerat den
21 september 2013
Liknande recept
Skriv kommentar