Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bullar i långpanna

(9 kommentarer)  
  • Serverar: 25 portioner
Skriv ut

Det är inte alltid man vill stå och rulla bullarna, så enklare kan det inte bli.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält smöret och tillsätt mjölken - värm till 37°. Smula ner jästen i en bunke, lös med lite av degspadet och tillsätt sedan allt degspad. Tillsätt ett ägg (det andra sparas till pensling), strösocker och salt.
  2. Rör sist ner vetemjölet, 11-12 dl, rör degen smidig. OBS! - degen ska bara lös. Låt degen sedan jäsa i 30-40 minuter. Under tiden degen jäser gör du fyllningen.
  3. Rör ihop det rumsvarma smöret med vaniljsocker och florsocker - tillsätt sedan philadelfiaosten och rör fyllningen smidig.
  4. När degen jäst färdigt, tömmer du ut den i en smord långpanna och fördelar den jämnt över plåten.
  5. Med hjälp av en liten tesked gör man små grottor och lägger dit lite av fyllningen, det går allra bäst om man spritsar fyllningen - tryck ner en smal sprits och tryck ut lite fyllning. Gör detta över hela bulldegen.
  6. Låt jäsa 30 minuter. Pensla med uppvispat ägg. Gräddas ca: 20 min i 200° Låt svalna och skär i rutor.
  7. När du serverar kakan kan du strö över lite florsocker. Alternativt strö över lite pärlsocker då du penslat bullarna med ägget. Till dessa bullar kan du variera fyllningen. Ex byta ut vaniljsockret till kardemumma. Tänk bara på att ändra mängden också.

Liknande recept

Kommentarer (9)

  • linnea57 9 december 2009

    Ett enda ord MUMS

  • hermana 30 januari 2010

    Gott! Tack så mycket!

  • stava78 24 mars 2010

    Jättegott! Jag använde dinkel istället för vetemjöl och till fyllning rog jag lite av vad som fanns hemma. Mycket gott! Betyg 5 från mig

  • radhusgatan 13 maj 2010

    JÄTTEGODA!! Dom här bullarna kommer ja att göra flera gånger så lättbakat å praktist. TOPPENRECEPT!!!

  • Bumbis 25 mars 2011

    SÅ goda och SÅ enkla att göra.

  • kekke46 31 maj 2011

    Det här var det saftigaste och godaste bullar jag ätit. Kommer att bli en favorit här. Kommer att baka dom igen. Höga poäng från mig.

  • rosco 30 juni 2011

    Hej! Tack för ett jättebra recept! Har bakat 3dubbel sats och allt blev lyckat!

  • Medaso 4 oktober 2011

    Gjorde små bullar istället och spritsade i fyllning, jag lade över tunt med fyllning på hela bullen istället för att pensla på ägg och dom blev super goda! Dunder recept!

  • Irene-59 8 juli 2012

    Dom här gör jag ofta dom blir ju så goda!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.