Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bullar med knäckfyllning

 
  • Serverar: 25 portioner
Skriv ut

Riktigt goda

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula ner jästen i en bunke och tillsätt lite kall mjölk, rör om tills allt är upplöst.
  2. Smält smör och tillsätt den resterande mjölken. Låt blandningen bli fingervarmt 37grader och häll ner den i bunken. Tillsätt socker och salt och därefter mjöl. Arbeta samman till en blank och smidig deg som får vila under bakduk i ca 30 min.
  3. Gör fyllningen medan degen vilar. Blanda samman ingredienserna till knäcken i en kastrull. Sjud upp massan under omrörning tills den tjocknar något. Ta då kastrullen från värmen och låt svalna.
  4. Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den lätt. Kavla ut den rektangulär och bred på fyllningen i ett jämnt lager.
  5. Rulla samman och skär längden i skivor som läggs i bakformar. Ställ bullarna att jäsa i ca 30 min. Sätt ugnen på 250 grader.
  6. Pensla de färdigjästa bullarna med ägg och grädda dem i mitten av ugnen i ca 7 min. Då bullarna serveras så pudra med florsocker.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.