Underbart goda bullar som både ser och smakar väldigt gott! Går även snabbt att göra med hjälp av jäsmixen.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 230°. Blanda de torra ingredienserna, men tillsätt inte allt vetemjöl på en gång.
- Smält smöret, tillsätt mjölken, värm till 40° och blanda med de torra ingredienserna och äggulorna.
Knåda till en elastisk deg i ca 6-7 min i maskin (2 min långsamt och därefter 4 min på medelhastighet) eller 15 min för hand, tills degen är smidig och elastisk. Den får vara lite lös, men inte kladdig.
- Täck bunken med plast och låt jäsa i 15 min.
Undertiden blandar du ihop fyllningen till en smet.
Dela degen i två delar och kavla ut degen i en rektangel.
- Bred på halva fyllningen och vik rektangeln dubbel. Skär ut 12 st remsor och lägg ihop till kransar. Gör samma sak med resten av degen.
- Sätt i pappersformar och låt jäsa på plåt under plast i ca 20 min. Tryck ner som ett hål i bullarna och fyll dem med vaniljkrämen.
- Baka i 230° i ca 6-8 min. Det är viktigt att du inte öppnar ugnen i onödan, eftersom värmen då
försvinner ut, det blir längre baktid och du riskerar att bullarna blir torra.
- Låt bullarna kallna och doppa sedan dem i smält smör och socker.
Publicerat den
7 juni 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
detta lät hur gott som helst. Ska ABSOLUT testa detta till min födelsedag, eller varför inte nu till påsk? =) hör av mig när jag gjort dom.