Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bullar med mandelmassa och vaniljkräm

(1 kommentar)  
  • Serverar: 24 portioner
Skriv ut

Underbart goda bullar som både ser och smakar väldigt gott! Går även snabbt att göra med hjälp av jäsmixen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 230°. Blanda de torra ingredienserna, men tillsätt inte allt vetemjöl på en gång.
  2. Smält smöret, tillsätt mjölken, värm till 40° och blanda med de torra ingredienserna och äggulorna. Knåda till en elastisk deg i ca 6-7 min i maskin (2 min långsamt och därefter 4 min på medelhastighet) eller 15 min för hand, tills degen är smidig och elastisk. Den får vara lite lös, men inte kladdig.
  3. Täck bunken med plast och låt jäsa i 15 min. Undertiden blandar du ihop fyllningen till en smet. Dela degen i två delar och kavla ut degen i en rektangel.
  4. Bred på halva fyllningen och vik rektangeln dubbel. Skär ut 12 st remsor och lägg ihop till kransar. Gör samma sak med resten av degen.
  5. Sätt i pappersformar och låt jäsa på plåt under plast i ca 20 min. Tryck ner som ett hål i bullarna och fyll dem med vaniljkrämen.
  6. Baka i 230° i ca 6-8 min. Det är viktigt att du inte öppnar ugnen i onödan, eftersom värmen då försvinner ut, det blir längre baktid och du riskerar att bullarna blir torra.
  7. Låt bullarna kallna och doppa sedan dem i smält smör och socker.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • InHeaven 1 mars 2010

    detta lät hur gott som helst. Ska ABSOLUT testa detta till min födelsedag, eller varför inte nu till påsk? =) hör av mig när jag gjort dom.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.