Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bullar med nötter

 
  • Serverar: 20-30 portioner
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

Små söta bullar som alltid passar

Ingredienser

Instruktioner

Smält smöret med mjölken till fingervärme. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt smör och mjölk blandningen och blanda tills jästen har löst sig. Häll i resten av ingredienserna men mjölet sist. Knåda till en smidig deg. Låt jäsa i ca 30-40 min. Dela degen på mitten och kavla ut ena halvan. Blanda fyllningen och bred ut halva på den utkavlade degen. Vik degen tre gånger kavla lite försiktigt på den. Klipp eller skär degen i 3 cm breda remsor. Klipp varje remsa i 3 mindre remsor som sitter ihop på kanten. Fläta varje bit och vik under kanterna. Låt jäsa i 30 min Pensla med ägg eller sockevatten och strö på pärlsocker och nötter. Grädda på mittersta falsen på 250 grader i ca 10 min. Låt svalna.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.