Det ser gott ut och älskar rabarbersylt. Måste pröva det.
Instruktioner
- Värm mjölken till 37º. Smula jästen i degbunken och tillsätt litet av degspadet. Rör tills jästen löst sig. Tillsätt resten av degspadet.
- Tillsätt saltet, sockret, smör i klickar, kardemumman och 2/3 av mjölet. Arbeta degen blank och smidig. Tillsätt ytterligare mjöl och arbeta degen tills den släpper bunkens kanter. Låt degen jäsa under duk till dubbel storlek, 30 minuter.
- Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den smidig. Dela degen i två delar. Kavla varje del till en rektangulär platta. Bred på fyllningen. Rulla samman och skär rullen i 2 cm breda bitar. Lägg dem i pappersformar. Låt bullarna jäsa under duk i 30 minuter.
- Sätt ugnen på 250º. Pensla bullarna med uppvispat ägg. Strö på mandelspån. Grädda mitt i ugnen 8-10 minuter. Låt bullarna svalna på galler under bakduk.
- Smaklig måltid!
Publicerat den
7 juli 2008
Liknande recept
Skriv kommentar