Goda. Smälter i munnen som smör i solsken.
Instruktioner
- Smält smöret, häll i mjölken och värm till ca 37 grader. Rör ut den smulade jästen i degspadet. Tillsätt socker, salt, kardemumma och det mesta av mjölet. Arbeta degen väl. Jäs den i ca 30 minuter.
Ta upp degen på mjölat bord, knåda och dela den i 2 delar, och sedan varje del i 20 delar. Baka ut.
- Med fyllning 1:
Rulla runda bullar som plattas till med en kavel. Lägg ca 1msk vaniljkräm på plattan, Nyp i hop och lägg bullen med skarven nedåt på bakpappersklädd plåt.
- Med fyllning 2:
Rulla ut runda bullar som läggs på bakpappersklädd plåt. Gör en grop i bullarna med mjölat finger och klicka i fyllningen av smör, socker och kanel.
- Jäs bullarna i ca 30 minuter. Pensla "gropbullarna" och grädda mitt i ugnen i ca 12-15 minuter. Låt dem kallna på galler under bakduk. Vaniljbullarna penslas efter gräddning och doppas i strösocker.
Publicerat den
25 mars 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
jätte goda och lätta att baka! nästa gång ska jag byta kanelen mot vaniljsocker :)