Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bullar/vetedeg grundrecept

(8 kommentarer)  
  • Serverar: 60 portioner
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

Här är grundreceptet på vanlig "bulldeg". Har även ett par recept på olika fyllningar förutom kanel/vanilj bullar.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält smöret i en kastrull och blanda i mjölken, väm till finger värme, 37 grader.
  2. Smula sönder jästen i en bunke och häll på mjölkblandningen. Blanda i socker, salt och kardemumma om man vill ha det. Ha i mjölet, lite i taget. Knåda för hand i ca 10 minuter eller i maskin tills degen känns smidig och inte längre fastnar på bakbordet.
  3. Jäs under duk i ca 40 min. grädda 225 grader 6-8 minuter
  4. Olika fyllningar till bullarna finns under mina recept.

Liknande recept

Kommentarer (8)

  • Potso 5 oktober 2009

    Vad menar du med "röd mjölk"? är det mellan eller standard eller vad? Olika mejerier har olika färger

  • Lilljeppe 5 april 2010

    Röd mjölk är standardmjölk:)

  • mammamus 13 april 2010

    här är röd mjölk lättmjölk

  • JimmyIsMyToy 25 augusti 2010

    Här är röd mjölk mellanmjölk.

  • Penne 26 augusti 2010

    I mitt recept är det standardmjölk.

  • ica86 21 februari 2011

    Detta sparar jag .. min kokbok är inte så bra när det var bulldeg.. men bullar är alltid gott så blir det fyllning med hasselnöt

  • Vintra 5 mars 2011

    Åh jättegoda bullar det blev av den här degen. :D Me like.

  • Birgitta1228 5 oktober 2011

    Jättegoda bullar, men jag smälter inte smöret utan skär det i små bitar och låter det "valsas" med mjölet istället ca 5 min i assistent, Blir jättebra! Hälsning Birgitta

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.