- Serverar: 60 portioner
- Tid: 2 timmar
Skriv ut
Här är grundreceptet på vanlig "bulldeg". Har även ett par recept på olika fyllningar förutom kanel/vanilj bullar.
Instruktioner
- Smält smöret i en kastrull och blanda i mjölken, väm till finger värme, 37 grader.
- Smula sönder jästen i en bunke och häll på mjölkblandningen. Blanda i socker, salt och kardemumma om man vill ha det. Ha i mjölet, lite i taget. Knåda för hand i ca 10 minuter eller i maskin tills degen känns smidig och inte längre fastnar på bakbordet.
- Jäs under duk i ca 40 min. grädda 225 grader 6-8 minuter
- Olika fyllningar till bullarna finns under mina recept.
Publicerat den
13 januari 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Vad menar du med "röd mjölk"? är det mellan eller standard eller vad? Olika mejerier har olika färger
Röd mjölk är standardmjölk:)
här är röd mjölk lättmjölk
Här är röd mjölk mellanmjölk.
I mitt recept är det standardmjölk.
Detta sparar jag .. min kokbok är inte så bra när det var bulldeg.. men bullar är alltid gott så blir det fyllning med hasselnöt
Åh jättegoda bullar det blev av den här degen. :D Me like.
Jättegoda bullar, men jag smälter inte smöret utan skär det i små bitar och låter det "valsas" med mjölet istället ca 5 min i assistent, Blir jättebra! Hälsning Birgitta