Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bullekaka med dumle

 
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Farligt gott till fikat. Alla måttangivelser är ungefärliga

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält smöret i en kastrull och blanda i grädden och mjölken.
  2. När vätskan är "fingervarm", blanda i jästen och sockret och rör runt tills det har löst upp sig.
  3. Blanda i mjöl och se till att degen är ganska så lös och kladdig. Blanda sedan i ägget och låt jäsa i ca 30 minuter.
  4. Smörj en ugnsplåt och sätt ugnen på 200 grader. När degen är färdigjäst, mjöla händerna och tryck ut degen i plåten. Sen är det bara att trycka i dumlekolorna ganska tätt och ringla över lite sirap.
  5. Låt kakan vara i ugnen ca 10 minuter eller tills den har fått en fin gyllene färg.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.