Gudomligt goda.
Instruktioner
- Värm mjölken och häll lite över jästen. Rör tills den lösts upp. Tillsätt resten av mjölken, salt, ½ dl socker och 10 dl vetemjöl.
- Arbeta ihop till en lös smet. Jäs den övertäckt i 15 minuter. Tillsätt matfett i klickar, ägg, 1 dl socker och resten av mjölet.
- Arbeta degen smidig. Jäs den i 30 minuter.
- Rör ihop riven mandelmassa, choklad och matfett till fyllningen.
- Ta upp degen på mjölat bakbord och dela den i 2 bitar. Kavla ut bitarna till plattor och skär i fyrkanter. Lägg på en klick fyllning på varje och vik in hörnen över fyllningen.
- Lägg bullarna i pappersformar. Jäs i 30 minuter. Pensla med uppvispat ägg. Grädda i 225 grader, i 7 minuter. Pudra med florsocker.
- Tid 2 timmar
Publicerat den
13 januari 2008
Skriv kommentar