Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bullknyten

 
  • Serverar: 40 portioner
Skriv ut

Gudomligt goda.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm mjölken och häll lite över jästen. Rör tills den lösts upp. Tillsätt resten av mjölken, salt, ½ dl socker och 10 dl vetemjöl.
  2. Arbeta ihop till en lös smet. Jäs den övertäckt i 15 minuter. Tillsätt matfett i klickar, ägg, 1 dl socker och resten av mjölet.
  3. Arbeta degen smidig. Jäs den i 30 minuter.
  4. Rör ihop riven mandelmassa, choklad och matfett till fyllningen.
  5. Ta upp degen på mjölat bakbord och dela den i 2 bitar. Kavla ut bitarna till plattor och skär i fyrkanter. Lägg på en klick fyllning på varje och vik in hörnen över fyllningen.
  6. Lägg bullarna i pappersformar. Jäs i 30 minuter. Pensla med uppvispat ägg. Grädda i 225 grader, i 7 minuter. Pudra med florsocker.
  7. Tid 2 timmar

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.