Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bummans varma smörgåstårta

 
  • Serverar: 6-8 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Perfekt bjudmat på tex kalas och annat skoj!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lager 1) koka 4 ägg, hacka dem, strimla purjolök. Blanda ägg, purjolök samt valfri mängd majonäs i en bunke.
  2. Lager 2) Blanda räkost+ klippt dill i en bunke. (Mjukost+ 2 hg räkor+dill funkar också).
  3. Lager 3) 1 hackad gul lök, samt 5 st hackade tomater fräses med 3 dl grädde i stekpanna några minuter.
  4. Placera 9 st bröd på en plåt, bred på lager nr 1, lägg sedan på 9 nya bröd, Bred därefter på lager nr 2. Fortsätt sen med lägga på 9 st bröd till samt bred ut lager 3. Till sist på med de sista 9 bröden.
  5. Vispa nu 3 äggvitor till hårt skum, salta och peppra lite, bred detta över tårtan.
  6. Grädda sedan i mitten av ugnen 20 minuter, 175-200 grader Man kan frysa in dem om det blir över o sen bara värma upp dem, inga problem
  7. Smaklig måltid.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.