Baka en smarrig amerikansk specialitet. Otroligt saftig chokladkaka med härligt kladdig karamelltopping.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
Smörj och mjöla en form som rymmer minst 2 liter.
- Smält smör och blanda med kaffe och kakao i en kastrull. Ställ åt sidan. Blanda mjöl, socker, bikarbonat och vaniljsocker i en skål.
- Vispa i smörblandningen, ägg och gräddfil i de torra ingredienserna. Vispa med elvisp till en jämn smet.
Häll upp smeten i formen.
- Grädda kakan mitt i ugnen i ca 55 minuter. Ta ut kakan och låt den vila i ca 10 minuter. Vänd sedan upp den på ett fat och låt den svalna under formen.
- Smält socker och vatten i en kastrull till en karamell. Häll på grädde och sirap. Rör i smöret och koka ihop allt i några minuter till en karamellsås, lite tunnare än kolasås. Låt karamellsåsen svalna helt.
- Ställ kakan på ett tårtfat och ringla över karamellsåsen. Servera kakan med färska fikon och hallon.
Publicerat den
9 juni 2014
Liknande recept
Skriv kommentar