Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Burek/Pita på

 
  • Serverar: 6-8 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Min syster brukar göra denna underbara Burek även kallad Pita, som är mycket lättare att göra än orginalet som måste penslas mellan varje lager. Är stolt att dela med mig av detta recept!

Ingredienser

Instruktioner

Smula sönder osten och blanda ihop keson, gräddfilen, och uppvispade ägg. Smörj en långpanna med olja. Doppa ner degbladen i ostmassan och "knöla ihop" till en klump (inte för hårt) och lägg intill varandra i långpannan. Häll över eventuella rester av ostmassan. Avsluta med att droppa över alt. pensla med en blandning av ca 0.5 dl olja och 0.5 dl ramlösa. Grädda på nedersta falsen i 30-40 min på 200 grader.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.