Vem kan motstå en saftig hamburgare? Här bjuds den i grekisk tappning med färska gröna örter i kombination med fräsch morotssås.
Instruktioner
- Gör först tzatzikin. Häll yoghurten i en skål. Pressa ner vitlök och tillsätt vinäger, salt och svartpeppar. Rör om ordentligt. Skala morötterna, riv dem grovt och blanda ner i yoghurten. Ställ röran i kylen.
- Gör sedan burgarna. Skala och finhacka löken. Plocka av bladen från persiljan och basilikan och finhacka dem. Blanda färsen med lök, persilja, basilika, salt och svartpeppar. Tillsätt ägget och arbeta samman till en jämn färs.
- Forma fyra stora hamburgare. Hetta upp olivolja i en stor stekpanna eller grillpanna och lägg i burgarna. Stek cirka sju minuter på varje sida.
- Servera burgarna med morotstzatzikin samt grönsallad och ett gott bröd, t ex ciabatta.
Publicerat den
20 januari 2012
Liknande recept
Skriv kommentar