Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Burgundisk köttgryta

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En mustig gryta som du kan förbereda i god tid och servera direkt ur grytan - en perfekt rätt för ett festligt tillfälle!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär bort svål och brosk på fläsket och tärna det smått. Skala och hacka lök och vitlök fint. Ansa, skölj och skär soppgrönsakerna.
  2. Torka av och dela grytbitarna i jämna bitar. Smält margarinet i en fettsnål stekgryta och stek fläsktärningarna glansiga på svag värme. Höj värmen och bryn nötköttet kraftigt runt om.
  3. Rör ner tomatpurén. Tillsätt lök, vitlök och soppgrönsaker och låt fräsa samman. Repa av bladen på timjankvisten och lägg i grytan. Krydda med salt och peppar. Värm ugnen till 180 grader.
  4. Häll på vin och köttbuljong och låt koka upp. Lägg på lock och låt grytan koka färdig i ugnen ca 2 minuter.
  5. Ansa svampen och halvera den. Blanda ner i grytan när 15 minuter återstår. Skölj och finhacka persiljan. Strö den över grytan. Servera.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.