En mustig gryta som du kan förbereda i god tid och servera direkt ur grytan - en perfekt rätt för ett festligt tillfälle!
Instruktioner
- Skär bort svål och brosk på fläsket och tärna det smått. Skala och hacka lök och vitlök fint. Ansa, skölj och skär soppgrönsakerna.
- Torka av och dela grytbitarna i jämna bitar. Smält margarinet i en fettsnål stekgryta och stek fläsktärningarna glansiga på svag värme. Höj värmen och bryn nötköttet kraftigt runt om.
- Rör ner tomatpurén. Tillsätt lök, vitlök och soppgrönsaker och låt fräsa samman. Repa av bladen på timjankvisten och lägg i grytan. Krydda med salt och peppar. Värm ugnen till 180 grader.
- Häll på vin och köttbuljong och låt koka upp. Lägg på lock och låt grytan koka färdig i ugnen ca 2 minuter.
- Ansa svampen och halvera den. Blanda ner i grytan när 15 minuter återstår. Skölj och finhacka persiljan. Strö den över grytan. Servera.
Publicerat den
24 januari 2008
Liknande recept
Skriv kommentar