Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Burgundisk köttgryta

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En mustig gryta som vinner på att göras i god tid, gärna dagen innan den ska avnjutas. Sedan är det bara att värma upp den till söndagsmiddagen.

Ingredienser

Instruktioner

Skär köttet i ca 2x2 cm stora bitar. Bryn dem i lite matfett i omgångar. Lägg över dem i en stekgryta efter hand. Strö över mjöl, salt, peppar och timjan. Rör om väl. Späd med vi och buljong under omrörning. Tillsätt tomatpuré pressad vitlök och lagerblad. Låt grytan sjuda under lock ca 75 min eller tills köttet är mört. Förväll scalottenlökarna och skala dem. Dela champinjonerna om de är stora. Strimla fläsket. Stek svampen i lite matfett. Ringla över citronsaften och stek tills svampen har fin färg. Stek lök och fläsk var för sig tills de har fin färg. Lägg ner allt i grytan och låt den koka ytterligare ca 15-20 min. Smaka av och strö över hackad persilja. Bjud kokt potatis, ris eller pasta till.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • Elis 1 mars 2008

    Absolut den godaste grytan som jag har ätit. Supergod,mums! Elis

  • Inabina 17 mars 2012

    Håller med. Kanon god gryta. Jag är lite bekväm av mig, så jag steker köttet i stekgrytan sedan slänger jag i fläsket, champinjoner, lök och alla kryddorna. På med vinet och lite vatten. Sedan får allt stå och puttra i många timmar. Brukar fylla på med mer vin när det behövs. Godaste grytan ever :)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.