Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Burgundisk köttgryta

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4-5 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Kanon

Ingredienser

Instruktioner

Skör köttet i bitar & bryn i stekpanna. Häll över köttet i en gryta . Stek champinjonerna & häll dem i grytan. Ta på mjöl & rör om. Ta därefter i 1 dl vatten tillsammans med stekspadet. Ta i resten av ingredienserna ( utom morötter & purjo och persilja). Låt koka 1 timme på svag värme. Ta därefter i morötterna & purjon. Koka ytterligare 30 min. Späd med mera vin eller cider under kokningens gång. Klipp över persilja & servera med kokt potatis eller varför inte hasselbackspotatis.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • maneten 15 februari 2009

    Hej. Gjorde denna gryta i går kväll när jag hade gäster, Den blev mycket omtyckt. Men man fick koka den längre för att köttet skulle vara riktigt mört. Men man får se upp lite att det inte bränns fast i botten när man har i mjölet från början. Nästa gång gör jag nog en mjölredning och har i det på slutet. Men som sagt den var god!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.