En mycket god festmåltid.
Instruktioner
- Skär köttet i c:a 2 cm tjocka skivor. Bryn det hastigt i matfett i en het stekpanna så att det får färg. Salta och peppra.. Lägg upp köttet på ett ugnssäkert fat och sätt genast in det i kylen.
- Svampröra:
Skala och hacka schalottenlöken och vitlöken. Skiva champinjonerna. Fräs det i smör i en stekpanna. Krydda med timjan, salt och peppar. Klicka ut svampröran på köttet.
- Rödvinssås:
Skala och finhacka löken till såsen. Koka den tillsammans med vin, vatten, kalvfond, tomatpuré och peppar i c:a 10 minuter. Vispa ner maizena eller idealmjöl och låt koka upp.
- Vid servering:
Sätt ugnen på 225 grader. Stek köttet med svampröran i mitten av ugnen i c:a 10 minuter.
Servera med rödvinssås och klyftpotatis.
Publicerat den
13 juli 2008
Liknande recept
Skriv kommentar