Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Burgundisk oxfilé

 
  • Serverar: 6-8 portioner
Skriv ut

En mycket god festmåltid.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär köttet i c:a 2 cm tjocka skivor. Bryn det hastigt i matfett i en het stekpanna så att det får färg. Salta och peppra.. Lägg upp köttet på ett ugnssäkert fat och sätt genast in det i kylen.
  2. Svampröra: Skala och hacka schalottenlöken och vitlöken. Skiva champinjonerna. Fräs det i smör i en stekpanna. Krydda med timjan, salt och peppar. Klicka ut svampröran på köttet.
  3. Rödvinssås: Skala och finhacka löken till såsen. Koka den tillsammans med vin, vatten, kalvfond, tomatpuré och peppar i c:a 10 minuter. Vispa ner maizena eller idealmjöl och låt koka upp.
  4. Vid servering: Sätt ugnen på 225 grader. Stek köttet med svampröran i mitten av ugnen i c:a 10 minuter. Servera med rödvinssås och klyftpotatis.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.