Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Burgundisk oxfilé med rotfruktspytt

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Toppengod festrätt...

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär köttet i 8 skivor. Bryn det hastigt i matfett i en het stekpanna så att det får färg. Lägg upp köttet på ett ugnssäkert fat och sätt genast in i kylen.
  2. Skala och hacka schalottenlöken och vitlöken. Skiva/hacka champinjonerna. Fräs det i smör i en stekpanna. Krydda med timjan, persilja, salt och peppar.
  3. Skala och finhacka löken till såsen. Koka den tillsammans med vin, vatten, kalvfond tomatpuré och peppar i ca 10 minuter. Rör ner maizena utrört i lite vatten.
  4. Vid Serveringen: Sätt ugnen på 225°C. Klicka svampröran på köttet.
  5. Stek köttet i mitten av ugnen i ca 10 minuter, till innertemperaturen är 58°C om du vill ha köttet rosa. Lägg gärna på kvistar av färsk timjan.
  6. Värm såsen. Servera med rotfruktspytten.
  7. Rotfruktspytt: Sätt ugnen på 225°c. Skala potatis, rotsaker och lök. Skär det i grova tärningar. Finstrimla fläsket. Bryn allt i smör i en stekpanna i omgångar. Lägg över i en långpanna. Krydda med salt och peppar. Stek i mitten av ugnen i ca 20 minuter.
  8. Vid serveringen: Värm pytten i ugnen (225°C) i ca 10 minuter. Varmhåll under folie medan köttet ugnssteks.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.