- Serverar: 4 portioner
- Tid: 30 minuter
Skriv ut
Den här grytan är enkel att göra, och rödvinet ger den en mustig och härlig smak.
Instruktioner
- Skala räkorna och lägg skalen i en kastrull tillsammans med rödvinet. Koka räkskalen ca 10 minuter och sila därefter bort skalen.
- Skala schalottenlöken och vitlöken. Skölj champinjonerna, dela dem och löken i stora bitar och hacka vitlöken. Fräs lök och svamp i smöret i en gryta. Rör i tomatpuré, timjan, buljongtärning, räkavkok och mjölet utrört i litet kallt vatten.
- Låt grytan koka upp under omrörning och sedan småkoka ca 5 minuter. Rör i crème fraiche och smaka av med svartpeppar. Låt grytan koka ytterligare några minuter. Hit kan du förbereda innan ev gäster kommer.
- Precis före serveringen lägger du i räkorna. Låt dem bara bli varma, strö över persiljan och servera. Drick gärna ett ganska lätt rödvin till!
Publicerat den
30 maj 2008
Liknande recept
Skriv kommentar