Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Burritos med biff och avokado

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Burritos med biff är en hel liten måltid. Köttet marinerad i limejuice och kryddor som ger komplexa smaker och serveras i tortilla med avokado.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Stick små hål i båda sidor av flanksteken med en gaffel. Blanda spiskummin, salt, vitlökspulver och svartpeppar väl i en liten skål och gnid in steken med kryddblandningen på båda sidor. Lägg steken i en stor plastpåse och droppa 1½ msk limesaft över köttet. Förslut påsen och marinera köttet i kylen tre-sex timmar. Vänd en gång under tiden.
  2. Ta ut köttet ur plastpåsen och släng marinaden. Hetta upp oljan i en stor stekpanna. Bryn flanksteken på stark värme tre minuter på varje sida. Sänk till medelvärme och häll på ölen. Stek ytterligare sex-tio minuter tills köttet är medium eller väl stekt. Lägg över det på en skärbräda, täck med aluminiumfolie och låt vila tio minuter.
  3. Rör samman ris, crème fraiche, koriander och resten av limesaften i en skål. Blanda väl. Skölj bönorna och låt dem rinna av.
  4. Skiva steken i 2 cm breda strimlor. Skär tvärs över köttets fibrer.
  5. Värm bönorna försiktigt i en gryta. Värm tortillorna i mikrovågsugn 10-15 sekunder på medelhög effekt. Fördela risblandning, bönor, kött, avokado och ost på tortillorna. Vik in kanterna och rulla ihop. Servera genast.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.