- Sätt ugnen på 200 grader
- Tvätta citronen noggrannt, riv skalet och pressa ur saften
- Blanda detta med salt, peppar, honung och olivolja och häll det i en ugnssäker form.
- Vänd runt filéerna i detta (låt gärna stå och marineras en stund)
- Sätt in formen i mitten av ugnen och tillaga ca 30-35 minuter. Skär i en av filéerna och kontrollera att köttet är utan rosa inslag.
Vill man "lyxa" till det kan man röra ut skyn med ett par skedar Creme Fraiche men det behövs absolut inte, för skyn är mycket god i sig själv.
Det här är ett recept vi redan hunnit gjort flera gånger! Supergott! =)
Tack för receptet!
NewDown23 september 2009
Mycket lättlagat och välsmakande, tack.
LillAnnaa6 december 2009
Jätte god kyckling..Den blev lite torr så om man steker den lite först så tror jag den blir bättre..men tack för receptet kommer att göra den här flera gånger...Du får klart en 5:a
Rockababe22 juni 2010
Tyvärr passade den inte oss alls i smaken, jag som sett fram emot den här rätten, men tyckte att citronsmaken var alldeles för framträdande...
likealady29 september 2010
Ett av mina favorit recept! Alla som jag bjudit det på älskar hur saftigt kycklingen blir!
Haw12 februari 2011
Tyckte det var gott. Serverade med färsk pasta. Gott men jag fick kycklingen lite torr. Men det kommer nog göras om. Var ju så enkelt.
vera9130 januari 2012
Jag provade det här receptet igår och vart ganska nöjd :) kycklingen blev saftiig och god, men jag funderar på att ta till tipset om creme fraiche nästa gång för att få det lite mer såsigt och krämigt, menar du då att man blandar ner creme fraichen innan man ställer in den i ugnen?
Den var jättegod och enkel!
Det här är ett recept vi redan hunnit gjort flera gånger! Supergott! =) Tack för receptet!
Mycket lättlagat och välsmakande, tack.
Jätte god kyckling..Den blev lite torr så om man steker den lite först så tror jag den blir bättre..men tack för receptet kommer att göra den här flera gånger...Du får klart en 5:a
Tyvärr passade den inte oss alls i smaken, jag som sett fram emot den här rätten, men tyckte att citronsmaken var alldeles för framträdande...
Ett av mina favorit recept! Alla som jag bjudit det på älskar hur saftigt kycklingen blir!
Tyckte det var gott. Serverade med färsk pasta. Gott men jag fick kycklingen lite torr. Men det kommer nog göras om. Var ju så enkelt.
Jag provade det här receptet igår och vart ganska nöjd :) kycklingen blev saftiig och god, men jag funderar på att ta till tipset om creme fraiche nästa gång för att få det lite mer såsigt och krämigt, menar du då att man blandar ner creme fraichen innan man ställer in den i ugnen?