Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Busigt goda brownies

 
Skriv ut

En bra brownie ska ha en lite seg konsistens. Därför ska man låta kakan vara något kladdig i mitten och inte alldeles torr när man tar ut den ur ugnen

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175°
  2. Bryt chokladen i bitar och tärna smöret, smält sedan i ett vattenbad. Ta av från värmen och rör i sockret.
  3. Vispa äggen i en annan skål och blanda sedan ner mjöl, kakaopulver och hackade nötter till en jämn smet.
  4. Klä en ugnsfast form, 20x25 cm med bakplåtspapper. Häll ner smeten och släta till ytan.
  5. Grädda i 30-35 minuter. Kakan ska fortfarande vara något kladdig i mitten men torr på ytan. Låt svalna innan den lyfts ur formen och skär sedan i bitar. 12-14 små bitar eller 6 stora.
  6. Lycka till! Njut

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.