Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Buta no Shogayaki

 
  • Serverar: 2-4 portioner
  • Tid: 25 minuter
Skriv ut

Buta betyder pig på japanska och shoga betyder ginger. Yaki betyder grill. Det är fläsk som man steker med ingefära en väldigt god rätt med ris och kål till.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Stek den tunna flöskbitarna på medium låg värme. Riv ingefära och lägg i skekpannan med fläsket rör om. Blanda sake och soya tillsammans i en skål och häll det i pannan låt det stekas på låg värme.
  2. Finstrimla vitkålen lägg det på en tallrik och servera det till köttet och såsen. Ha gärna japansk ris till!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.