Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Butlers dillstuvade räkor

 
  • Serverar: 3-4 portioner
Skriv ut

Vårsupé

Ingredienser

Instruktioner

  1. Repa dillen av stjälkarna. Skär stjälkarna smått. Fräs dem i lite smör några minuter. Slå på 2½ dl av det vita vinet och låt sjuda utan lock ca en halvtimme. Sila bort stjälkarna, spar spadet.
  2. Smält en msk smör och vispa ner mjölet. Späd med dillavkoket och grädden. Smaksätt med cayenne och ½-1 tsk salt. Småkoka ca tio minuter.
  3. Fräs en msk smör i en traktörpanna. Fräs räkorna snabbt. Häll av eventuell vätska. Slå på ½ dl vitvin. Rör om. Slå i såsen och sist dillen. Smaka av. Krydda med mer salt eller cayennepeppar om det behövs.
  4. Servera på ris.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.