Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Butterbullar i långpanna

 
  • Serverar: 24 portioner
Skriv ut

Även vetebröd går bra att baka i långpanna. En degplatta är lagd i botten och sedan placerat ut härliga russin- och apelsinfyllda bullar i långa fina rader.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält matfettet och låt det svalna. Smula jästen i en bunke. Tillsätt kall mjölk, socker, ägg och det smälta matfettet. Rör så att jästen löses upp.
  2. Tillsätt det mesta av vetemjölet. Arbeta samman till en smidig deg. Tillsätt mer mjöl om det inte räcker. Låt jäsa övertäckt på dragfri plats ca 15 min.
  3. Fyllning: Rör matfett och socker smidigt. Tillsätt russin och syltade apelsinskal.
  4. Kavla ut hälften av degen till en platta, ca 30x40 cm. på mjölat bakbord. Lägg plattan på en bakpappersklädd plåt. Bred på hälften av fyllningen.
  5. Kavla ut den andra deghalvan och bred på resterande fyllning. Rulla samman på längden. Skär rullen i ca 24 bitar, 1½-2 cm breda. Lägg dem på rad med snittytan uppåt på degplattan och dess fyllning. Täck över och låt jäsa ca 60 minuter.
  6. Pensling och glasyr: Pensla med uppvispat ägg och grädda på nedersta falsen ca 25-30 minuter. Blanda florsocker och vatten, ringla glasyren över. Låt svalna och skär sedan i rutor.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.