Även vetebröd går bra att baka i långpanna. En degplatta är lagd i botten och sedan placerat ut härliga russin- och apelsinfyllda bullar i långa fina rader.
Instruktioner
- Smält matfettet och låt det svalna. Smula jästen i en bunke. Tillsätt kall mjölk, socker, ägg och det smälta matfettet. Rör så att jästen löses upp.
- Tillsätt det mesta av vetemjölet. Arbeta samman till en smidig deg. Tillsätt mer mjöl om det inte räcker. Låt jäsa övertäckt på dragfri plats ca 15 min.
- Fyllning: Rör matfett och socker smidigt. Tillsätt russin och syltade apelsinskal.
- Kavla ut hälften av degen till en platta, ca 30x40 cm. på mjölat bakbord. Lägg plattan på en bakpappersklädd plåt. Bred på hälften av fyllningen.
- Kavla ut den andra deghalvan och bred på resterande fyllning. Rulla samman på längden. Skär rullen i ca 24 bitar, 1½-2 cm breda. Lägg dem på rad med snittytan uppåt på degplattan och dess fyllning. Täck över och låt jäsa ca 60 minuter.
- Pensling och glasyr:
Pensla med uppvispat ägg och grädda på nedersta falsen ca 25-30 minuter. Blanda florsocker och vatten, ringla glasyren över. Låt svalna och skär sedan i rutor.
Publicerat den
30 juni 2008
Liknande recept
Skriv kommentar