Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Butterkaka i långpanna

 
  • Serverar: 35 portioner
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

En butterkaka med smak av kardemumma och rom.

Ingredienser

Instruktioner

Smula jästen i en bunke,. Häll på mjölken och rör så jästen löser sig. Tillsätt sen ägg, socker, kardemumma och smöret som delats i mindre bitar. Blanda sen i mjölet, men spara lite till utbakningen. Arbeta degen smidig. Låt jäsa. Blanda ihop fyllningen. Blanda i romessens i vaniljkrämen. Ta upp degen på mjölat bord och dela den i 2 delar. Kavla ut varje del till en avlång kaka ca 40 x 25 cm stor. Bred på fyllningen och rulla ihop från långsidan. Skär i 2-3 cm tjocka bitar och lägg i en bakplåtsklädd mindre långpanna. Tryck ner romkrämen mellan bullarna. Låt jäsa. Pensla med uppvispat ägg och strö över pärlsocker. Grädda i 200 grader ca 30 minuter eller till de fått fin färg. Låt kallna. Del sen i lämpliga bitar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.