Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Butterkaka med äppel- och kanelfyllning

 
  • Serverar: 26 portioner
Skriv ut

Grunddegen och fyllningarna räcker till både bullar och butterkaka.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Gör grunddegen.
  2. Kanelfyllning: Riv mandelmassa. Blanda den med, smör, marsánpulver och kanel med elvisp till en jämn massa.
  3. Äppelfyllning: Skala äpplena och skär dem i små tärningar. Vänd dem i socker.
  4. Dela degen i två delar. Kavla ut en del i taget till en 35x50 cm stor platta. Bred över hälften av kanelfyllningen. Strö över hälften av äppelbitarna och rulla ihop degen till en rulle. Gör likadant med den andra degbiten.
  5. Skär upp varje rulle i 20 bitar och lägg 14 bitar i en smord form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Lägg resterande bitar i pappersformar. Låt jäsa under bakduk 30 min. Sätt ugnen på 250°.
  6. Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över pärlsocker. Grädda bullarna mitt i ugnen ca 8 min. Sänk värmen till 200°.
  7. Pensla butterkakan med ägg och strö över pärlsocker. Grädda kakan i nedre delen av ugnen 20–25 min. Låt svalna.
  8. Blanda ihop florsocker och vatten till glasyr och ringla över kakan och bullarna.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.