Grunddegen och fyllningarna räcker till både bullar och butterkaka.
Instruktioner
- Gör grunddegen.
- Kanelfyllning:
Riv mandelmassa. Blanda den med, smör, marsánpulver och kanel med elvisp till en jämn massa.
- Äppelfyllning:
Skala äpplena och skär dem i små tärningar. Vänd dem i socker.
- Dela degen i två delar. Kavla ut en del i taget till en 35x50 cm stor platta. Bred över hälften av kanelfyllningen. Strö över hälften av äppelbitarna och rulla ihop degen till en rulle. Gör likadant med den andra degbiten.
- Skär upp varje rulle i 20 bitar och lägg 14 bitar i en smord form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Lägg resterande bitar i pappersformar. Låt jäsa under bakduk 30 min. Sätt ugnen på 250°.
- Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över pärlsocker. Grädda bullarna mitt i ugnen ca 8 min. Sänk värmen till 200°.
- Pensla butterkakan med ägg och strö över pärlsocker. Grädda kakan i nedre delen av ugnen 20–25 min. Låt svalna.
- Blanda ihop florsocker och vatten till glasyr och ringla över kakan och bullarna.
Publicerat den
19 januari 2008
Liknande recept
Skriv kommentar