Inte en kaka som är butter inte.
Instruktioner
- Smält smöret, tillsätt mjölken och värm till 37 grader. Smula jästen och rör ut med degvätskan.
- Tillsätt socker, salt och kardemumma, rör tills sockret löst sig. Tillsätt mjölet lite i taget och arbeta i 5-8 minuter tills degen är smidig och släpper från kanterna i bunken. Låt jäsa i 30 minuter.
- Fyllning:
Riv mandelmassan och blanda smör, apelsinskal och juice.
- Kavla ut degen till en rektangel på ett mjölat bakbord och bred på apelsinfyllningen.
Rulla ihop och dela i 12 bitar.
- Smörj en form, gärna en springform och lägg i bitarna med lite luft emellan så de kan jäsa.
Jäs i 30 minuter.
- Vispa upp ägget och pensla, strö över pärlsocker och mandelspån.
- Grädda i nedre delen av ugnen på 175 grader i ca 40 minuter.
Publicerat den
28 februari 2009
Liknande recept
Skriv kommentar