Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Butterkaka med apelsinfyllning

 
  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

Inte en kaka som är butter inte.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält smöret, tillsätt mjölken och värm till 37 grader. Smula jästen och rör ut med degvätskan.
  2. Tillsätt socker, salt och kardemumma, rör tills sockret löst sig. Tillsätt mjölet lite i taget och arbeta i 5-8 minuter tills degen är smidig och släpper från kanterna i bunken. Låt jäsa i 30 minuter.
  3. Fyllning: Riv mandelmassan och blanda smör, apelsinskal och juice.
  4. Kavla ut degen till en rektangel på ett mjölat bakbord och bred på apelsinfyllningen. Rulla ihop och dela i 12 bitar.
  5. Smörj en form, gärna en springform och lägg i bitarna med lite luft emellan så de kan jäsa. Jäs i 30 minuter.
  6. Vispa upp ägget och pensla, strö över pärlsocker och mandelspån.
  7. Grädda i nedre delen av ugnen på 175 grader i ca 40 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.