Får jag fresta med en läcker butterkaka? Citronfyllningen gör den frisk och fin i smaken.
Instruktioner
- Smula sönder jästen i en bunke. Smält matfettet i en kastrull. Tillsätt vatten och gräddfil och låt blandningen bli fingervarm. Rör ut jästen med litet av degspadet och tillsätt resten av spadet, socker, salt, citronskal och ägg.
- Rör ned mjölet, litet i sänder - spara litet till utbakningen. Arbeta ihop till en smidig deg och strö över litet mjöl. Låt degen jäsa övertäckt i bunken ca 30 minuter. Ta sedan upp den på mjölat bakbord och arbeta den smidig.
- Kavla ut degen till en avlång kaka. Bred på citronmarmelad och strö över vaniljsocker. Rulla ihop och skär rullen i 7 - 8 bitar. Ställ dem i en smord bakform och låt jäsa övertäckt ca 30 minuter.
- Pensla med uppvispat ägg och strö över nötter och pärlsocker. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 175 - 200° ca 30 minuter.
Publicerat den
13 mars 2008
Liknande recept
Skriv kommentar