Nygräddat utan besvär! Förbered genom att baka ut kakan och låta den jäsa övertäckt i kylen över natten. Gör även fläderkrämen i förväg. Dagen efter låter du kaka jäsa i rumstemperatur innan du fyller och gräddar den.
Instruktioner
- Ugnsvärme 200 grader
- Deg:
Lös upp jästen i mjölken i en stor bunke. Dela äggen i gulor och vitor. Rör ner vitorna i degspadet, spara gulorna till krämen. Blanda mjöl, salt, kardemumma och strösocker och rör ner i degspadet.Tillsätt smöret i klickar och arbeta ihop till en deg. Knåda ordentligt och låt den jäsa övertäckt 1½ timme.
- Fyllning:
Rör ihop smör, socker och vaniljsocker.
- Klä en rund form med löstagbar kant, ca 27 cm i diameter, med bakpapper. Kavla ut degen till en rektangel på mjölat bakbord. Bred på fyllningen. Skär rullen i tjocka skivor och ställ bullarna med jämna mellanrum i formen.Låt jäsa över natten eller minst 6 timmar.
- Fläderkräm:
Vispa ihop äggulor och maizena i en liten kastrull. Vispa ner grädde och flädersaft. Låt krämen koka upp. Sjud försiktigt i någon minut tills den tjocknar. Vispa hela tiden och dra sedan kastrullen från plattan.
- Låt kakan stå 30 minuter i rumstemperatur. Gör en fördjupning i varje bulle och klicka i fläderkräm. Pensla med uppvispat ägg och grädda i nedre delen av ugnen 25-30 minuter. Låt svalna lite. Lossa kakan från formen.
- Blanda florsockret med några droppar vatten, rör ihop till en tjock kristyr. Ringla den över kakan.
Publicerat den
25 mars 2009
Liknande recept
Skriv kommentar