Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Butterkaka med hallon

 
Skriv ut

Sommarens butterkaka, här med hallon men varför inte blåbär.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ljumma mjölken, rör ut jästen i den. Tillsätt övriga ingredienser men spara en aning av mjölet. Arbeta degen väl, gärna i assistent eller matberedare. Jäs, övertäckt med bakduk, i rumstemperatur i ca 30 minuter.
  2. Ta upp på lätt mjölat underlag och knåda igenom degen. Tillsätt mer mjöl om degen känns kladdig och knåda degen slät.
  3. Kavla ut till ca 40x20 cm, bred på fyllningen och rulla ihop. Skär i ca 18-20 bitar som läggs i en smord form med löstagbar kant. Täck över och jäs i ytterligare 30 minuter.
  4. Pensla med ägg som vispats ihop med mjölken. Det gör ägget mindre "trådigt" och lättare att pensla med. Strö över mandelspån.
  5. Grädda i mitten av ugnen i 175º ca 30 minuter. Låt svalna i formen.
  6. Rör ihop glasyren och ringla den över.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.