Sommarens butterkaka, här med hallon men varför inte blåbär.
Instruktioner
- Ljumma mjölken, rör ut jästen i den. Tillsätt övriga ingredienser men spara en aning av mjölet. Arbeta degen väl, gärna i assistent eller matberedare. Jäs, övertäckt med bakduk, i rumstemperatur i ca 30 minuter.
- Ta upp på lätt mjölat underlag och knåda igenom degen. Tillsätt mer mjöl om degen känns kladdig och knåda degen slät.
- Kavla ut till ca 40x20 cm, bred på fyllningen och rulla ihop. Skär i ca 18-20 bitar som läggs i en smord form med löstagbar kant. Täck över och jäs i ytterligare 30 minuter.
- Pensla med ägg som vispats ihop med mjölken. Det gör ägget mindre "trådigt" och lättare att pensla med. Strö över mandelspån.
- Grädda i mitten av ugnen i 175º ca 30 minuter. Låt svalna i formen.
- Rör ihop glasyren och ringla den över.
Publicerat den
9 augusti 2011
Liknande recept
Skriv kommentar