Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Butterkaka med lingon

 
Skriv ut

Butterkaka i långpannan! Med härlig smak av lingon och vanilj...

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält smöret i en kastrull, blanda i gräddfil och mjölk. Låt degspadet bli fingervarmt ( 37°) . Smula sönder jästen i en bunke. Tillsätt degspadet, salt socker och nästan allt mjöl. Arbeta degen smidig och blank. Låt jäsa övertäskt i bunken, 30 40 min.
  2. Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den. Kavla ut degen til en platta, ca 65x30 cm.
  3. Fyllning: Blanda smör, socker och vaniljsocker. Bred blandningen över degen. Strö över lingon. Rulla samman degen. Skär i 32 bitar. Klä en långpanna 30 x 40 cm, med bakplåtspapper, ställ bullarna med jäsutrymme i långpannan.
  4. Låt bullarna jäsa till dubbel storlek på ett varmt ställe under bakduk, 20-30 min. Pensla med uppvispat ägg. Grädda mitt i ugnen 15-20 min.
  5. Glasyr: Blanda florsocker och vatten till en tjock glasyr. Ringla glasyren över kakan.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.