Butterkaka i långpannan! Med härlig smak av lingon och vanilj...
Instruktioner
- Smält smöret i en kastrull, blanda i gräddfil och mjölk. Låt degspadet bli fingervarmt ( 37°) . Smula sönder jästen i en bunke. Tillsätt degspadet, salt socker och nästan allt mjöl. Arbeta degen smidig och blank. Låt jäsa övertäskt i bunken, 30 40 min.
- Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den. Kavla ut degen til en platta, ca 65x30 cm.
- Fyllning:
Blanda smör, socker och vaniljsocker. Bred blandningen över degen. Strö över lingon. Rulla samman degen. Skär i 32 bitar. Klä en långpanna 30 x 40 cm, med bakplåtspapper, ställ bullarna med jäsutrymme i långpannan.
- Låt bullarna jäsa till dubbel storlek på ett varmt ställe under bakduk, 20-30 min. Pensla med uppvispat ägg. Grädda mitt i ugnen 15-20 min.
- Glasyr:
Blanda florsocker och vatten till en tjock glasyr. Ringla glasyren över kakan.
Publicerat den
10 februari 2012
Liknande recept
Skriv kommentar