- Serverar: 24 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
En lättbakad och ljuvlig vetekaka.
Instruktioner
- Smält smöret i en kastrull, blanda i kesella och mjölk, låt degspadet bli fingervarmt. Smula sönder jästen i en bunke. Tillsätt salt, socker och nästan allt mjöl. Låt jäsa övertäckt ca 30-40 minuter.
- Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den. Kavla ut degen till en rektangel ca 65X30 cm. Bred lingonsylten över degen, strö över kokosflingorna. Rulla ihop degen från långsidan. Skär rullen i 24 bitar.
- Klä en långpanna 30X40 cm, med bakpapper, lägg bullarna i långpannan. Låt kakan jäsa till dubbelstorlek på varmt ställe under bakduk 20-30 minuter. Pensla med uppvispat ägg, strö över pärlsocker.
- Grädda mitt i ugnen ca 10 minuter.
Publicerat den
22 januari 2009
Liknande recept
Skriv kommentar