Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Butterkaka med lingon och kokos

 
  • Serverar: 24 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

En lättbakad och ljuvlig vetekaka.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält smöret i en kastrull, blanda i kesella och mjölk, låt degspadet bli fingervarmt. Smula sönder jästen i en bunke. Tillsätt salt, socker och nästan allt mjöl. Låt jäsa övertäckt ca 30-40 minuter.
  2. Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den. Kavla ut degen till en rektangel ca 65X30 cm. Bred lingonsylten över degen, strö över kokosflingorna. Rulla ihop degen från långsidan. Skär rullen i 24 bitar.
  3. Klä en långpanna 30X40 cm, med bakpapper, lägg bullarna i långpannan. Låt kakan jäsa till dubbelstorlek på varmt ställe under bakduk 20-30 minuter. Pensla med uppvispat ägg, strö över pärlsocker.
  4. Grädda mitt i ugnen ca 10 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.