Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Butterkaka med mandelfyllning

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

En riktigt saftig butterkaka med god fyllning.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rör ut jästen i den ljumma mjölken. Finfördela smöret i mjölet. Tillsätt socker, ägg och degspad och arbeta ihop till en smidig deg. Låt den jäsa övertäckt c:a 20 minuter.
  2. Fyllning: Riv mandelmassan och rör ut med smör och kardemumma.
  3. Arbeta upp degen och kavla ut den till en rektangulär kaka,c:a 25 gånger 30 cm. Bred på fyllningen och rulla ihop som en rulltårta. Skär i c:a 3 cm.breda bitar och lägg dem i en smord form med löstagbar kant. Låt kakan jäsa övertäckt i c:a 40 minuter. Pensla med uppvispat ägg och grädda i nedre delen av ugnen i 200 grader c:a 20 minuter.
  4. Glasera före serveringen med florsocker utrört i lite vatten.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.