Morötter, fårost och solroskärnor är en väldigt god kombination, även som fyllning i bröd. Servera det här vackra brödet nygräddat till en soppa, sallad eller på en buffé.
Instruktioner
- Smula jästen i en bunke. Smält smör, tillsätt vatten och värm till fingervärme, 37 grader. Rör ut jästen i degvätskan.
- Tillsätt morötter, salt och mjöl och arbeta till en smidig deg. Låt jäsa under duk ca 30 minuter.
- Smula osten och blanda med créme fraiche och solroskärnor.
- Ta upp och knåda degen på mjölat bord. Kavla ut den till en platta som mäter ca 25x40 cm. Bred ut oströran över degplattan. Rulla ihop till en rulle och skär den i 12 bitar.
- Ställ degbitarna med snittytan upp i en smord form med löstagbar kant 24 cm i diameter. Jäs brödet under duk ca 40 minuter. Sätt ugnen på 225 grader.
- Pensla brödet med olivolja och strö över solroskärnor och flingsalt. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 35 minuter.
Låt svalna något på galler och servera det nygräddat.
Publicerat den
3 mars 2012
Liknande recept
Skriv kommentar