Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Butterkaka med morötter och fårost

 
  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

Morötter, fårost och solroskärnor är en väldigt god kombination, även som fyllning i bröd. Servera det här vackra brödet nygräddat till en soppa, sallad eller på en buffé.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula jästen i en bunke. Smält smör, tillsätt vatten och värm till fingervärme, 37 grader. Rör ut jästen i degvätskan.
  2. Tillsätt morötter, salt och mjöl och arbeta till en smidig deg. Låt jäsa under duk ca 30 minuter.
  3. Smula osten och blanda med créme fraiche och solroskärnor.
  4. Ta upp och knåda degen på mjölat bord. Kavla ut den till en platta som mäter ca 25x40 cm. Bred ut oströran över degplattan. Rulla ihop till en rulle och skär den i 12 bitar.
  5. Ställ degbitarna med snittytan upp i en smord form med löstagbar kant 24 cm i diameter. Jäs brödet under duk ca 40 minuter. Sätt ugnen på 225 grader.
  6. Pensla brödet med olivolja och strö över solroskärnor och flingsalt. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 35 minuter. Låt svalna något på galler och servera det nygräddat.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.