Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Butterkaka med rödbetor och fårost

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Törs du?...rödbetor, fårost och valnötter i klassisk och god kombination. Servera den nygräddad.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 225 grader.
  2. Smula jästen i en bunke. Smält smöret, tillsätt vattnet och värm till fingervärme, 37 grader. Rör ut jästen i degvätskan.
  3. Tillsätt rödbeta, salt och mjöl och arbeta degen kraftigt. Låt jäsa under duk cirka 30 minuter.
  4. Smula osten och rör ihop med mjölken. Blanda i nötterna.
  5. Ta upp och knåda degen på mjölat bord. Kavla ut den till en rektangel som mäter cirka 25x30 centimeter.
  6. Bred ut oströran över degplattan och rulla till en rulle. Skär rullen i 12 bitar och ställ dem i en smord rund form som mäter cirka 24 centimeter i diameter.
  7. Jäs brödet under duk cirka 40 minuter. Sätt ugnen på 225 grader. Pensla det jästa brödet med olivolja och strö över hackade valnötter.
  8. Grädda i nedre delen av ugnen cirka 35 minuter. Täck eventuellt med aluminiumfolie mot slutet av gräddningen. Stjälp upp brödet på galler och servera den nygräddad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.