Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Butterkaka med saffran

(1 kommentar)  
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Saffranskakor fyllda med mandelmassa ger saftiga bröd.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula jästen i en bunke. Smält smöret och tillsätt mjölken, ljumma till fingervarmt, 37°. Rör ut jästen i mjölkblandningen. Blanda ner socker, salt, saffran och nästan allt mjöl. Arbeta degen smidig och ställ att jäsa på varm och dragfri plats under bakduk, ca 45 minuter.
  2. Riv mandelmassan och rör ut den till en bredbar smet med smöret eller vattnet. Smörj 2 runda bakformar om ca 20-22 cm med smör.
  3. Ta upp degen på lätt mjölat bord och knåda igenom den. Dela degen i två delar och kavla ut varje del till en platta. Bred på mandelmassan och rulla ihop till rullar. Skär upp rullarna i 3 cm breda bullbitar. Packa bullarna i formarna och ställ att jäsa under bakduk i 30 minuter.
  4. Pensla kakorna med uppvispat ägg och grädda kakorna på 200° i ca 25 minuter. Låt svalna under duk.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • PillaL 11 december 2008

    Har nu prövat detta recept. Mmmm.... kommer att göras varje år till advent nu ! Mycket gott !

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.