Saffranskakor fyllda med mandelmassa ger saftiga bröd.
Instruktioner
- Smula jästen i en bunke. Smält smöret och tillsätt mjölken, ljumma till fingervarmt, 37°. Rör ut jästen i mjölkblandningen. Blanda ner socker, salt, saffran och nästan allt mjöl. Arbeta degen smidig och ställ att jäsa på varm och dragfri plats under bakduk, ca 45 minuter.
- Riv mandelmassan och rör ut den till en bredbar smet med smöret eller vattnet. Smörj 2 runda bakformar om ca 20-22 cm med smör.
- Ta upp degen på lätt mjölat bord och knåda igenom den. Dela degen i två delar och kavla ut varje del till en platta. Bred på mandelmassan och rulla ihop till rullar. Skär upp rullarna i 3 cm breda bullbitar. Packa bullarna i formarna och ställ att jäsa under bakduk i 30 minuter.
- Pensla kakorna med uppvispat ägg och grädda kakorna på 200° i ca 25 minuter. Låt svalna under duk.
Publicerat den
8 december 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Har nu prövat detta recept. Mmmm.... kommer att göras varje år till advent nu ! Mycket gott !