Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Buttermilk cupcakes

(1 kommentar)  
Skriv ut

Smaskiga

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 180 º.
  2. Blanda äggulorna, lättfilen och vaniljsockret i en stor skål (vispa ej). Blanda de torra ingredienserna i en annan skål. Dela smöret i mindre bitar, tillsätt smöret och de torra ingredienserna i fil- och äggblandningen. Vispa i ca 2 minuter, tills smeten är smidig. Fyll ca 2/3 av cupcakesformarna med smet. Grädda i mitten av ugnen i ca 15 minuter.
  3. Frostingen: Blanda farinsocker och grädde i en tjockbottnad kastrull, låt det koka upp på hög värme. Rör om under tiden. När det börjar koka så sänk till låg värme och koka på låg värme i ca 10 minuter.
  4. Dra av kastrullen från värmen.Blanda i smör och vaniljsocker och blanda tills det är en jämn smet. Ställ blandningen åt sidan och låt den svalna. Rör inte under tiden.
  5. Häll frostingen i en skål, vispa i florsocker med elvisp. Ta inte allt på en gång utan kanske en dl i taget. fortsätt tills du har en bra konsistens på frostingen. Sedan är det bara att sätta igång med dekorationen.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • fellethagiiirl 19 november 2011

    Blir ju ingen frosting...... Helt klumpig.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.