Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Butternut & Nut Butter Soup

 
  • Serverar: 6-8 portioner
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

Supergod soppa som är en kompilering av flera recept i ett =mitt eget recept

Ingredienser

Instruktioner

1. Skala och halvera squashen, skopa ur kärnorna och skär i 1 centimetersbitar. Smält smöret i en stor kastrull , tillsätt lök och bryn tills den är mjuk och genomskinlig. Tillsätt chilin, ingefäran, potatisen, moroten och vitlöken och stek ytterligare ett par minuter. Tillsätt squashen, en nypa salt och några varv svartpeppar. Rör om noga och låt koka 5 minuter. 2. Tillsätt buljongen. Koka upp och låt det sedan sjuda, delvis under lock runt 20 minuter, tills squashen är mjuk – du bör kunna mosa den mot kanten av kastrullen enkelt med en träslev. 3. Zappa i en mixer (eller kör med en stavmixer direkt i kastrullen) till slät konsistens; du kan behöva göra detta i omgångar. Blanda jordnötsmöret med en slev av soppan i en skål tills det är välblandat. Rör ner blandningen tillbaka ner i soppan, rör om noggrant och värm igenom soppan. 4. Dra ifrån kastrullen från värmen, tillsätt limejuicen och koriandern, smaka av och justera kryddningen med salt och peppar. Servera varje portion toppad med en klick yoghurt och några korianderblad. Sprinkla rostade pumpafrön och/eller jordnötter och/eller lite finhackad chili på toppen, om du vill.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.