Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bygårdens frysta mousse med blåbär

 
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

En festlig efterrätt som du gör i förväg. Prova gärna med andra bär!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Dela äggen i gulor och vitor. Vispa vitorna till ett fast skum.
  2. Vispa grädden.
  3. Rör ihop äggulor, socker, vaniljsocker, citronskal och -saft och crème fraiche.
  4. Vänd ner äggvitor och grädde.
  5. Krossa kexen och fördela dem i glas. Häll blandningen över kexen och frys minst 4 tim.
  6. Ta fram moussen 30 min innan servering. Garnera med blåbär.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.