Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bygårdens köttgryta

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Ännu godare blir grytan om du gör den dagen innan.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär köttet i bitar, ca 2 x 2 x 2 cm.
  2. Bryn dem i smör i en stor gryta. Salta och peppra. Tillsätt vatten så det nästan täcker köttet, lagerblad, vitlök och buljongtärningen.
  3. Koka under lock 30 min. Skala och skär lök, morot och kålrot i bitar och lägg i grytan.
  4. Koka ytterligare 15 min ( tills rotfrukterna känns mjuka ). Skiva purjolöken och lägg ner i grytan.
  5. Rör ner vetemjöl utrört i lite vatten, grädde, soja och timjan. Låt koka 5 min.
  6. Servera med kokt potatis och bröd.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.