Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Cabanossyspett med amerikansk barbequesås

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Den här typen av söt-sur-kryddig-sås är typisk för amerikanska barbeques. Man lagar en stor sats som används till marinering, pensling och till det färdiga köttet. Tänk bara på att dela upp såsen i förväg och inte äta av den som kommit i kontakt med rått eller halvgrillat kött.

Ingredienser

Instruktioner

Hacka lök och vitlök. Hetta upp olivoljan och stek båda löksorterna mjuka i cirka fem minuter. Tillsätt resten av ingredienserna och sjud på svag värme i fem till tio minuter. Marinera den tärnade fläskfilén i en deciliter av såsen. Använd ytterligare en deciliter till pensling. Servera resten av såsen med de färdiga spetten. Spett: Tärna fläskfilén. Låt den marinera i en deciliter av barbequesåsen två till tre timmar i rumstemperatur. Dela korven i bitar motsvarande fläskfilétärningarna. Varva korv och kött på blötlagda bambuspett eller metallspett. Grilla medelnära glöden i fem till åtta minuter. Vänd och pensla med såsen då och då.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.