Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Cabrito Stoba, getstuvning

 
  • Serverar: 4-5 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Detta är en traditionell getstuvning från Curacao i Västindien. Får man inte tag på get kan man använda lamm. Enklare att göra än det kanske verkar när man läser receptet. Serveras på Curacao med Funchi (kokt majsmjöl som måste röras kraftigt hela koktiden). Jag brukar ta bulgur eller couscous istället.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Med rått saltkött t ex rimmad oxbringa: Koka köttet mört i 1 l vatten 1-1 ½ timme. Tärna köttet och lägg i buljongen. (Jag brukar köpa större bit så att det räcker till att ena dagen äta oxbringa och också spara undan en bit + kokspad (0,6 dl) till Cabriton).
  2. Med kokt skivad saltrulle: Skär skivorna i centimeterstora bitar, koka dem i 0,6 dl vatten i 15 minuter. Låt stå.
  3. Gnid in getköttet med saften från limen och låt ligga.
  4. Häll oljan i en tjockbottnad kastrull och fräs löken, paprikan, vitlöken och tabascosåsen tills löken är mjuk och genomskinlig. Häll sedan i tomaterna, sockret, muskoten, svartpeppar och getköttet. Låt småkoka 30 minuter under lock.
  5. Tillsätt därefter det salta köttet med kokbuljongen, potatisarna och zuccinin. Låt skjuda under lock åtminstone 30 minuter. Köttet ska vara mört och lossna lätt från benen.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.